Kultury starterowe dla mleczarstwa

Firma  Biochem s.r.l. jest producentem kultur bakterii oraz enzymów od 1978 roku. Od samego początku działalności, zamiarem firmy jest bycie innowacyjnym producentem kultur starterowych i enzymów na rynku. Wszystkie produkty firmy Biochem s.r.l. są całkowicie produktami naturalnymi. W ciągu prawie 40 lat doświadczenia dzięki pracy specjalistów z dziedziny genetyki bakterii zebrano ogromną ilość różnych wyselekcjonowanych bakterii. Zdobyto szeroką wiedzę na temat ich mieszania oraz kontrolowania ich reakcji w celu uzyskania najlepszych rezultatów w każdym kontekście.

Więcej informacji na stronie: https://www.biochemsrl.it

Dzięki współpracy z firmą Biochem s.r.l. która jest producentem kultur starterowych o najwyższej jakości możemy zaoferować Państwu dostosowane do wymagań i oczekiwań klienta kultury starterowe dla następujących produktów:

  • jogurt pitny
  • jogurt łyżeczkowy
  • śmietana
  • kefir
  • maślanka
  • twaróg
  • serki wiejskie „cottage cheese”
  • mozarella
  • sery dojrzewające

Powyższe produkty dostępne w formie liofilizowanej do bezpośredniej inokulacji (DVI).

Oferujemy również:

  • zakwasy robocze w formie liofilizatów
  • zakwasy macierzyste w formie liofilizatów
  • kultury ochronne, probiotyki