Zalety stosowania kultur starterowych Meatferm

Dlaczego powinniśmy stosować szczepionki Meatferm

Kultury bakterii Meatferm dla przemysłu mięsnego są przeznaczone zarówno dla tradycyjnego jak i szybkiego  pocesu fermentacji. Prawidłowa selekcja bakterii, zależy głównie od wymagań stawianym finalnym produktom.

Szcepionki Meatferm mają również następujące zalety:

  • Duża ilość właśćiwych bakterii,  zapewnia odpowiednią i stabilną produkcje  fermentowanego miesa, redukując przy tym rozwój niepożadanej mikroflory.
  • Szczepionki Meatferm są tworzone do bezpośredniego zaszczepienia miesa, dlatego są bardzo proste do zastosowania. Każda saszetka odpowiada 1U, który wystarcza na 100 kg mięsa. Dozowanie: 1U = 100kg mięsa
  • Oferta  produktów daje mozliwość selekcji najlepszych bakterii, a najlepsza mieszanka  zależy od finalnych oczekiwań produktu.
  • Pojedyńcze bakterie szczepu dają możliwość producentowi kiełbasy, dopasować jego mieszanke w zależności od jakości mięsa i ostatecznych oczekiwań produktu
  • Wysoka aktywność i jakość bakterii daje możliwość zastopowania rozwoju niepożadanej microflory
  • Szczepionki Meatferm, są optymalnym wyborem dla różnych temperatur i różnych metod fermentacji i mogą być  wykorzystane dla szybkiego, średniego i wolnego procesu fermentacji.